Založ si blog

Premiér urážal, alebo vie niečo, čo my nevieme?

Čo to ten predseda vlády vlastne povedal?

A aké mal na to dôkazy?

Nedozvedela som sa z tlačovky.

Po nej som sa od jeho protivníkov nedozvedela tiež nič nové. Ani jeden si nepoložil otázku: prečo prišiel na chvíľu na tlačovku šéfa diplomacie? (Lebo že mu nepomohol, je jasné každému.) Prečo zdôraznil, že je absolútne pokojný? Prečo zdôraznil, že niektorí/é, sú predajní/é  (prostitútky cudzím slovom), špinaví/é a škodia Slovensku?

Byť na tej tlačovke a vedieť, že nie som predajná, ba ani špinavá, opýtala by som sa, koho má na mysli a aké má na toto tvrdenie dôkazy.

Nie tie, že novinári píšu slobodne, čo im slina na jazyk prinesie. Ale dôkazy, napr. vo forme výplatných pások či iných benefitov. (Ako napríklad v prípade kupovania poslancov – tiež sa podplácalo všelijako, niekto dostal lukratívny byt, niekto džob, ako o tom hovorila oná Ruskova poslankyňa. ) Má niečo podobné v rukách predseda vlády? Vie, že „útok“, ako ho nazval na tlačovke, niekto koordinuje? Ak je to namierené proti Slovensku – je to útok zo zahraničia? Prečo, komu na úžitok?

A čo malo znamenať  jeho krátke, zato úderné vystúpenie? Mal dať kanonenfuter svojim oponentom? Mal ním dať verejnosti najavo, že vie, čo vedia tí, ktorí sú – podľa neho – špinavo úplatní? Chcel vyslať signál? Chcel, aby trafené husi zagágali? A nasledovať  bude čo?

Toľko otázok – a zaznelo iba rozhorčenie, že predseda vlády pokojne, verejne a vulgárne nadával.  Pohoršujú sa žurnalisti, ktorí ho pokojne neverejne aj verejne častujú bohatým registrom nadávok. No, asi vzájomne vedia, že nejde o slovník, ale ľúty politický boj, kto z koho. Ale kto? A prečo?

Možno nejde o nič iné, iba o hulvátsvo.  Ale možno aj nie. Dozvedieť sa to nemáme ako, lebo spravodajstvo sa zmenilo na politický aktivizmus.

Skončime teda obvykle – žeby za všetkým stál Putin? (Sem patrí smajlík, a možno aj nie, a ešte jeden smajlík.)

Gabriela Rothmayerová

Zavolajme Chmelára, nech to vyzerá polemicky

22.12.2016

Začiatkom januára sa máme dozvedieť, na čo prišla vyšetrovacia komisia RTVS. Pripomeňme si, čo vyšetrovala. Obchodník s informáciami Kočner, známy z afér Markíza, Oskar Fegyveres, Richard Sulík, priniesol zaujímavú informáciu: pred niekoľkými rokmi (2012) sa značná časť novinárskej obce skamarátila s politikmi, označovanými v našom prostredí ako pravica. [...]

Pozor, nepriateľ útočí, neverme mu!

13.12.2016

Jeden môj priateľ chirurg mi mal vybrať stehy. Slúžil na pohotovosti a kým som čakala v poradí, bola som svedkom peknej príhody. Všeobecne známy človek, povedzme celebrita, priviezol na vozíčku starú pani. Zaklopal na dvere, sestrička otvorila, celebrita bez zábran pchala starú pani prednostne do pootvorených dverí. Môj priateľ, s rukavicami na rukách, lebo ošetroval [...]

Ide dravec priamo na vec!

12.12.2016

Politici sú obyčajne takí okrúhli, že sa nedajú zachytiť. A potom je tu Richard Sulík, toho sa oplatí počúvať, on je priamy ako rovná daň, ktorú vymyslel a Mikloš realizoval. Ide dravec priamo na vec! – spomenula som si na slogan kolegu spisovateľa Petra Glocka. Aj včera: tú prvú časť nedeľnej akože debaty som stlmila, A. Kiskovi želám, aby sa rozhodol, poradcov aj na [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 130039x
Priemerná čítanosť článkov: 4484x

Autor blogu

Kategórie